Az egészségügy ─ annak szakterületeitől függetlenül ─ teljes vertikumában a társadalom egyik legfontosabb alappillére, melynek hasznosságát szükségtelen bizonygatni. Egészségünk megőrzése, illetve ─ károsodása esetén ─ mielőbbi visszaállítása kiemelt fontosságú feladat.

Alapítványunk 2000 júliusától működik a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ Rehabilitációs Osztályán (BRO), ahol 45 munkatárs végzi nap mint nap ezt az emberpróbáló, ugyanakkor szép hivatást. A nagy betegszámú vonzáskörzetet ellátó kórház e részlege magas szintű szakmai munkát végez. Osztályunk a kötelező ellátási területe mellett országos szinten is speciális eseteket és feladatokat lát el.

A BRO dolgozói kvalifikált gyakorlati oktatást is végeznek (gyógytornászok, masszőrök, fizioterápiás asszisztensek, fizioterápiás és rehabilitációs szakorvosok képzése). A BRO tevékenységének célja és feladata a baleseti sérülések utókezelése, azok káros következményeinek elkerülése, ill. csökkentése. A gyógyulási folyamat aktív elősegítése, felgyorsítása. A gerinc, a végtagok, az izmok, ízületek, idegek stb. funkciójának helyreállítása.

Az ÉP-KÉZ-LÁB Baleseti Sérültekért Alapítvány e munka elősegítését, a betegellátás színvonalának emelését, az ellátás technikai és személyi feltételeinek javítását szolgálja. Alapítványunk elsősorban a gyógytornászok, orvosok és fizio-, fizikoterápiás dolgozók szakmai továbbképzését, oktatását, tanfolyamokon, tudományos konferenciákon való részvételének anyagi támogatását részben, vagy teljes egészében fedezi. Más forrásból nem biztosítható, a kezelésekhez szükséges és nélkülözhetetlen felszerelések, berendezések, eszközök, műszerek beszerzését finanszírozza.

Céljainkat elsősorban a SZJA 1% felajánlásaiból tudjuk megvalósítani, de szívből reméljük, hogy további támogatókat tudunk megnyerni.

A kuratórium tagjai

Dr. Kricsfalusy Mihály – Elnök

Dr. Litvai Gabriella

Sevcsik Orsolya

Márta Judit

Kiss Kálmán Ernő – Titkár

Fábián Borbála

Kereskedőné Nagy Valéria

Pörgye Katalin

“Ha a lelke épül, a teste is épül”

Tekintse meg a 40plusz.hu alapítványunkkal készítített riportját.

Elolvasom
Székhely
1023 Budapest,
Frankel Leó út 49. 2/5.
Nyilvántartási szám
01-01-0007918
Adószám
18100150-1-41
Alapítva
2000. július 03.
Bejegyezve:
2000. július 11.
és közhasznú fokozatú szervezetté minősítve